11.10.09

Berlin dag 1 og 2

Berlin - uge 42 2009
 
Dag 1.
 
På papiret tager det kun 6 timer at køre fra Odder til Berlin, men med pauser og ikke mindst trafikken ind igennem midten af Berlin tager det i praksis altså 7 timer.
 
 
Vores hotel ligger lige ved Checkpoint Charlie (i det tidligere Østberlin) ved Friedrichsstrasse.  Hotel Mercure: http://www.venere.com/mercure-hotels/berlin/hotel-berlin-checkpoint-charlie/#information
 
 
Lørdag sent eftermiddag gik vi op ad Friedrichsstrasse (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/friedrichstrasse/) og hen ad Under Den Linden (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/unter-den-linden/) og så Brandenburger Tor (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/pariser_platz/) og bagefter Rigsdagen (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/reichstag/). Der var dog en lang kø og klokken var mange så vi var ikke oppe i kublen – desværre. Det var koldt at gå i byen og da vi havde spist aftensmad på en hyggelig teatercafe tog vi en taxi tilbage på hotellet.
 
Ingen dansk tv på hotellet så vi måtte høre at Danmark tævede Sverige i radioen (over nettet) og TV2 kan man ikke se på nettet – helt ærligt TV2 internet TV hvor svært kan det være?
 
Dag 2.
 
Vi gik efter morgenmad op til Gendarmer Markt og så Den Franske Kirke (de franske Hugenotter). Bagefter gik vi op til Museumsøen og på Museet Pergomonmuseum (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/pergamonmuseum/ http://www.berlin.de/orte/museum/altes-museum/)
. Lidt for mange søjler, relieffer og gamle potteskor fra old grækenland, Tyrkiet, Syrien til at de kunne børnenes opmærksomhed. Desværre regnede det og var koldt så vi kom ikke i Volkspark (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/volkspark-friedrichshain/). 

Vi var oppe i Fjernsynstårnet på Alexanderplatz (http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/fernsehturm/), hvor vi havde en fantastisk udsigt udover Berlin. Desværre var vejret regnfuldt og tåget så man kunne ikke se så langt. Vi fik frokost og kaffe+kage i restauranten helt oppe i tårnet. Efter besøg i tårnet gik vi ned igennem Friedrichsstrasse hvor alle bilproducenter åbenbart skal have en stor butik – lige fra Skoda til Bugatti og Ferrari.

Til sidst var vi ved Checkpoint Charlie (http://www.berlin.de/orte/museum/haus-am-checkpoint-charlie/)– lige ved siden af hotellet – hvor man på store plancher kan se hvor det så ud da Muren blev bygget og hvordan det så und ind til 1989. Det er allerede meget vanskeligt at forestille sig for der er bygget så meget nyt og Muren er væk.



Ingen kommentarer: