15.9.08

Ekstra Bladet - Bøllebørns forældre må til lommerne

Det er jo et vanvittigt lovforslag at forældrene skal være ansvarlige for deres børn. Jeg mener naturligvis at man har et opdragelses- og for så vidt også et sted et moralsk ansvar i et vist omfang, men at gøre forældre økonomisk ansvarlige for store teenage børns handlinger er vanvid. Man siger man vil have nogen til at betale for hærværket - jo men ved det meste hærværk finder man jo aldrig den skyldige alligevel. Jeg mener at lovforslaget giver følgende problemer:

1) Hvad med børn der lever i skilsmissefamilier - er det så begge familier der hæfter for hærværket? eller kun den der er så uheldig at have forældremyndigheden?
2) Hvad med børn der er tvangsfjernet (måske netop fordi de er nogle "rødder")? Hvad med børn i familiepleje eller anbragt på institution?
3) Børn der laver hærværk har ofte et anstrengt forhold til forældrene og er måske ligeglad eller i værste fald faktisk begår hærværk/vold for at straffe forældrene hvis de skal betale? Og hvordan havde man forestillet sig at man som forældre skulle sikre sig at ens barn aldrig gjorde skade? Låse dem inde? Selv velopdragne børn kan altså finde på i kådhed, fuldskab eller bare dårligt selskab at foretage sig noget dumt!
4) Hvad havde man forestillet sig at forældre skal stille op hvis barnet bliver ved med at udøve vold og begå hærværk? man må jo ikke spærre børn inde!
5) Skal der betales også ved simpel uagtsomhed eller hvordan afgøres det hvornår forældrene skal beltale, kan man slippe hvis man kan bevise at man har givet børnene en god opdragelse - hvad det så end er?
6) Forældre til sådanne stærk kriminelle børn er sjældent økonomisk godt stillet og kan alligevel ikke betale erstatning og de har kun sjældent forsikringer i øvrigt - se dog pkt. 7. Så i mange tilfælde vil der aldrig blive betalt erstatning alligevel.
7) Der kan næppe tegnes forsikring mod sådanne krav da intet forsikringsselskab vil dække skader som en kunde (her barnet) gør fuld bevidst.

Forældre risikere med andre ord at skulle gå fra hus og hjem fordi deres uopdragne børn eller bare ubetænksomme, fjollede, kluntede, fulde børn begår dumheder.

At tro at Ahmed og Jørgen fra Nørrebro eller Gjellerup eller Thorkil fra Riskov vil holde op med at udøve hærværk, udøve vold eller kaste med sten når deres far/mor forklarer dem at nu komme forældrene til at betale hvis de ikke opfører sig ordenligt er simpelthen for naivt og direkte dumt!

Ingen kommentarer: