3.2.07

Ny Military Commissions Act - retssikkerhed? Ikke for terrorrister

En af grundpillerne i vestlig strafferet, er at man er uskyldig til det modsatte er bevist, og det kan det alene blive igennem et retssystem med dommere. Det skal ske i fuld offentlighed og dommerne er skal være uafhængige af såvel den udøvende som den lovgivende magt. Det skal også sikre at man som minimum kan få prøvet en sanktion ved to instanser.

...men ikke hvis du er mistænkt som terrorrist eller under mistanke for at sympatisere med terrorrister!

Du kan tilbageholdes uden at nogen som helst får noget at vide. Du har heller ikke selv krav på at få grunden oplyst. Tilbageholdelsen sker uden en nærmere prøvelse af en domstol og uden nogen frist for hvor længe det kan ske. Det eneste det kræves er at du mistænkes for terrorrisme, du plejer omgang med terrorrister, eller du sympatisere med terrorrister.

Du har ingen retssikkerhed da du retslig ikke eksistere da du ikke har civile rettigheder da du ikke betragtes som en civil, og du er ikke beskyttet af Geneve konventionen m.v. der beskytter krigsfanger, da du jo ikke er soldat - du er såkaldt fjendtlig kombatant. Et trylleord omfundet af Bush-regeringen der medfører at du ikke er beskyttet af nogen form for lovgivning, moralkodeks eller bare af almindelige menneskelighed - du er er altså en "alien", og har ikke en gang rettigheder som et dyr!

Den amerikanske Military Commissions Act gør det klart at INGEN civil domstol kan blande sig i en tilbageholdelse der sker med henvisning til denne lov (act).

Hverken den tilbageholdte, den tilbageholdtes familie eller repræsentanter (regeringer, ambassader) har krav på nogen form for oplysninger, herunder ej heller begrundelse for tilbageholdelsen.

Når man så tænker på hvor abnorme erstatninger skadelidte kan kræve ved de amerikanske domstole hvis de spilder varm kaffe eller laver andre tåbeligheder, så må man tro at hvis man så uskyldig tilbageholdes og fængsles i flere år så må man komme ud som milliardær, da man i det mindste må få erstatning - men nej!

Hertil kommer at amerikanerne har fået en noget særpræget fortolknig af tortur, idet indgreb det ikke bevirker varige fysiske skader ikke af amerikanerne længere betragtes som tortur. Søvnberøvelse, meget høj støj, smertelige stillinger, nedsænkning i vand (meget koldt vand) betragtes ikke som tortur....bare lidt pres for at få munden på gled!

Se: http://en.wikipedia.org/wiki/Military_Commissions_Act_of_2006

Ingen kommentarer: