3.2.07

Medicinprofilen

Nu kan alle se hvad du får og har fået af medicin - det gælder både prævention, anti-depressiv medicin, nervemedicin, smertestillende medicin - ja alt receptpligtigt medicin.
Man vil sikkert tænke at det skal jeg vel give accept til og det er vel kun min læge der har adgang. Formelt - ja. Reelt - Nej.
Alle ansatte inden for sundhedssektoren, herunder ansatte på apoteket, hos tandlæger, sundhedsplejersker, hjemmehjælpere - kort sagt alle der kunne have det mindste behov kan få adgang til din fulde liste over medicin, og ikke bare den du tager nu men den du også tidligere har fået. Formelt naturligvis kun med din accept, men det er muligt blot med dit Cpr-nr. og ofte bare med navn og adresse.....
Jamen det vil da være misbrug vil den kvikke læser sikkert sige, og jo det er rigtigt, men det hindre alligevel ikke at stort set alle der bare har den mindste berøring med "sunhedsvæsnet" kan få adgang til oplysnignerne, herunder nysgerrige journalister, arbejdsgivere m.fl. blot de kender en med adgang til Medicinprofilen.

Ingen kommentarer: