25.10.06

Vanvittig afgørelse. Nu har fogedretten afgjort at Tele2 og alle andre teleudbydere i DK skal forhindre de danske internetkunder i at få adgang til den russiske musik-side AllofMP3.
Afgørelsen er vanvittig fordi det aldrig er blevet afgjort hvorvidt det russiske website i det hele taget distribuere ulovlig musik, da den øjensynlig er lovlig efter russiks ret. Det er heller aldrig blevet fastslået og det er juridisk yderst usikkert hvorvidt danske borgere foretager sig noget ulovligt ved at downloade fra websitet.
Hertil kommer at det er et gevaldigt skråplan når teleudbyderne skal forhindre adgang til websites. Istedet for at anlægge sag mod websitet for at få sikkerhed for at det er ulovligt, så vil rettighedshaverne istedet anlægge sag mod de danske teleudbydere.

Hvad hvis B&O mener at en amerikansk website handler med produkter der efter B&O's opfattelse krænker B&O's rettigheder eller Fritz Hansen mener at et fransk og japansk website forhandler møbler der krænker Fritz Hansens rettigheder - skal de danske internetudbydere så hver gang forhindre danske internetkunder i at få adgang til disse websites.

Det er et herudover et kæmpe problem for ytringsfriheden.

Læs artiklen fra Computer World her!

Ingen kommentarer: