1.10.06

En år efter muhammed-krisen råbes der stadivæk på RESPEKT. Respekt skal man gøre sig fortjent til og netop kritik kan være tegn på respekt. Nu er det så Paven det går ud over og reaktionerne fra visse islamister viser at de ikke er kommet meget længere end for ca. 2.000 år siden.
Det er så lidt tankevækkende at den katolske kirke netop ikke har en lang erfaring med frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden. Senest har den katolske kirke ment at der skulle gribes ind over for Madonna der under hendes koncert lader sig "korsfæste", hvilken ses som en fornærmelse overfor Jesus og den katolske kirke. Hendes koncert var blasfemisk og burde forbydes mente Vertikanet!
For at være tilhænger af ytringsfriheden kræves det netop ikke at man nødvendigvis er enig med dem der ytrer sig eller at det ikke kan virke krænkende/fornærmende. At folk føler sig krænket eller fornærmet har de så netop ytringsfriheden til at gøre opmærksom på.

Man kan ikke i ytringsfrihedens navn kræve at folk ikke har ret til at føle sig krænket eller fornærmet, og omvendt kan disse personer heller ikke kræve at man ikke må krænke eller fornærme.

Ingen kommentarer: