11.12.06

Under dække af at ville "beskytte" kunstnerne forsøger pladefirmaerne (hedder det stadig det :-)) nu at forlænge ophavsretsbeskyttelsen i England, og det er vel kun en stakkels frist før producenterne i Danmark starter lobby-virksomhed for det samme. Det er så afsløret at flere at de kunstnere der i England jf. pladefirmaerne vil ønske en forlængelse af beskyttelsen fra 50 til 95 år, desværre har været død i flere år!

I USA har Hollywood-lobbyen haft held med i flere omgange at få forlænget beskyttelsestiden for "deres" værker, efterhånden som ophavsretten er ved at udløbe.

Man skal være opmærksom på at ophavsretten jo faktisk er en undtagelse til hovedreglen om at alle kan kopier alt, og at intet er beskyttet. For at sikre at ophavsmanden kan få en fortjeneste sikret i en periode blev ophavsretten indført i tidernes morgen, således at ophavsmanden altså var beskyttet mod kopiering i en vis tidsbegrænset periode. Herefter var værket frit og alle kunne videreforarbejde og kopiere værket.

Da de store pladefirmaer nu har opdaget at deres "guldkalve" er ved at blive slagtet ønsker de naturligvis deres eneret/monopol forlænget!

Se artikel fra Comon.dk her

Ingen kommentarer: