29.9.06

Denne uges udgave af IT-avisen Comon har en interessant artikel om ACT (The Association for Competitive Technology) se www.actonline.org/eu_en/ som kritisere regeringernes anbefaling, og i visse tilfælde krav, om åbne standarder fordi myndighederne så afskæres fra de bedste løsninger og det kan ikke være i borgernes interesse mener ACT.

Jo det er da et synspunkt. Brug af åbne standarder vil imidlertid give mere leverandøruafhængighed, større kompatibilitet mellem de forskellige programmer, og i det hele taget give myndighederne en billigere drift og skift fra leverandør til leverandør, istedet for et benytte lukkede produkter og hvor det kræves store investeringer for at få programmer til at snakke på tværs - hvis det i det hele taget kan lade sig gøre p.g.a absurde patenter m.v.

Jeg mener netop at myndighederne og gerne og hele EU skal stå sammen og kræve åbne standarder, eller i hvert fald give leverandører der benytter åbne standarder en klar fordel ved udbudsforretninger. At stille åbne standarder som et rigidt krav er nok ikke vejen frem, men ved at tillægge det stor betydning sikres det at der arbejdes frem mod dette, for som ACT selv påpeger arbejder de fleste produkter fortsat med lukkede og egne standarder. Og undskyld - det er vejen tilbage!

Hvis virksomheder så også vil forlange åbne standarder er vi kommet langt.
hmmm..er man nu et miljøsvin? Risikere jeg at aktivister lænker sig til min hoveddør? Aktionen fra Greenpeace er nu meget sjov og godt lavet, men den er nok en stakkels frist ind til Apple's advokater tager hånd om Greenpeaces website se: www.greenpeace.org/apple

27.9.06

Spilproducenten sagsøgte for medvirken til drab - kun i USA!

Comon-artikel her.

25.9.06

Når man røver den forkerte bank - se her!
Er krigen mod hackerne tabt? Interessant synsvinkel fra Bruce Schneier. Vi har regler om farlige produkter og om produktansvar - bør vi finde os i at softwareproducenterne til navnlig kommercielle produkter fraskriver sig ansvaret for sårbarhed.

Artikel på comon - Her!
Netbibkliotekerne er desværre fortsat begrænset til lånere på visse biblioteker, men ikke lånere på Odder Bibliotek! Og ikke dem der har den meste solgte bærbare afspiller nemlig Ipod!

Nyhed på Computerworld Online

Interessant bog om nye muligheder ved afsætning af navnlig digitale produkter på nettet. Alle produkter sælger og hvis lagerbindingen er minimal kan man med mange forskellige produkter opnå en rimelig omsætning og man er ikke begrænset til at have de mest sælgende produkter. The Long Tail virker egentlig indlysende når man læser den, men der alligevel nogle aha-oplevelser.
Bogen giver håb til bl.a. niche-butikker, der måske tidligere ikke kunne overleve, men ved afsætning på nettet og den rette synlighed og markedsføring kan man ved at afsætningen ikke længere er begrænset til det danske marked.


www.thelongtail.com

12.9.06

Gratis bøger til downloads findes på OnLibri.dk. Kvaliteten er så som så, men initiativet er godt og forhåbentlig kommer der flere bøger.

Onlibri tryk her
Min kollega Martin Grønbæk har fået noget så fornemt som egen jura-blog på Computer World online :-)

Advokatbloggen
I weekenden var vi på Blåvand Kro, hvor vi fejrede min forældres 60 års fødselsdag. Det var en dejlig fest og stedet kan absolut anbefales. Om søndagen var vi ved stranden, oppe i fyret og i badeland.

www.blaavand-kro.dk

1.9.06

Man kan have mange meninger om Tvind-sagen, og politikerne kan vel have en mening om hvorvidt det synes den skal ankes til landsretten. Man bør dog være varsom med at udtale sig om hvorvidt dommen er forkert, da ingen udover dommerne og forsvarerne har haft adgang til samtlige dokumenter og hørt samtlige vidner.
Der er derfor forkasteligt at DR nu på deres website har en "folkedomstol" hvor folk kan stemme om man er enig eller uening i dommen! Der er et flertal der ikke er enig? Og... de er jo ikke dommere og på hvilket grundlag udtaler de sig. Skal vi til at afgøre sager i Danmark ved en forudgående "folkedomstol" via DR eller andres websites?

dr.dk %u203A Nyheder %u203A Politik %u203A Skarp kritik af krav om Tvind-anke